image

Senario 1: Simpanan Kecemasan

image

Ali telah menabung tiap bulan RM200 selama 3 tahun , Ali amat bangga dengan disiplin dirinya yg tidak pernah gagal menyimpan… dalam fikiran Ali wang simpanan ini akan digunakan jika berlaku kecemasan…

Pada satu hari Ali kemalangan dan dimasukkan ke Hospital berdekatan, apabila Ali sedar diri dari pengsan dia dapati dia di Hospital Swasta.

Kos perubatan Ali mencecah RM5000, ketika Ali membayar kos perubatannya dia bersyukur kerana ada membuat simpanan .

Wang simpanan Ali masih berbaki RM2,200 . Ali rasakan wang kecemasannya telah berkurangan dan tekad tambahkan simpanan bulanannya sebanyak RM400 bulanannya kerana dia tahu kos perubatan meningkat setiap tahun.

image

Senario 2: Kad Kredit

image

Anuar seorang eksekutif muda yang berjaya di ibukota, pendapatan dia yg besar membolehkan dia memiliki kad kredit.

Satu hari Anuar terlibat dalam kemalangan dan dimasukkan ke Hospital berdekatan, ketika membayar bill Hospital beliau rasa lega kerana Kad Kredit dapat digunakan dalam kecemasan dan kini Anuar membayar balik penggunaan Kad Kredit termasuk faedah kad kredit tersebut.

image

Senario 3 : Medikal Kad

image

Aaryan merupakan seorang eksekutif muda yang baru bekerja dan beliau telah mengambil Medikal Kad dari Great Eastern Takaful.

Setiap bulan Aaryan menyimpan dalam polisinya sebanyak RM200 bulanan.

Beliau terlibat dalam kemalangan dan dimasukkan ke Hospital Swasta terkenal di Ibukota, bayaran bill Hospital beliau mencecah RM7,000 .

Aaryan bersyukur kerana tidak perlu mengeluarkan wang dari simpanan Polisi Takafulnya kerana Medikal Kad yang dimilikinya menanggung kesemua perbelanjaan Hospitalnya.

*Anda boleh membuat pilihan samada membayar sendiri bill Hospital anda atau memilih untuk memiliki Medikal Kad seperti Aaryan.

image

Klik gambar dibawah untuk dapatkan Quotation  :

 

More from my site