medikal kadRamai orang beranggapan dgn memiliki Medikal Kad syarikat sudah cukup baik dan tidak perlu miliki medikal kad sendiri….

Apa berlaku jika setelah bekerja sekian lama, tempoh persaraan akan tiba ketika umur 55…

Ketika umur persaraan adakah Syarikat akan tetap beri Medikal Kad???

Sudah pasti tidak, kerana Medikal Kad itu adalah Insuran Berkumpulan yg diberi selagi masih bekerja.

Baiklah ia bukan masalah besar kerana ketika itu beliau masih boleh mendapatkan Medikal Kad persendirian yg byk dipasaran.

Tapi harus ingat ;
1) Faktor umur – umur yg telah lanjut akan menjadikan bayaran premium anda tinggi, jika masa muda sekitar usia 30 bayaran premium maybe dalam RM150 bulanan tetapi jika umur 55 maybe RM500 bulanan.

2) Tahap Kesihatan – Jika di usia muda, tahap kesihatan masih baik dan dengan mudah Medikal Kad boleh lulus, tapi jika dah berusia berbagai penyakit menjenguk(kencing manis, darah tinggi etc) dan pasti dengan keadaan itu akan menyebabkan Medikal Kad ditolak.

3) Nilai Tunai – Ketika usia lanjut tempoh masa simpanan adalah singkat, ini menyebabkan nilai tunai/simpanan anda rendah dan sukar utk memastikan Medikal Kad anda bertahan ketika usia anda lanjut.

4) Bayaran Premium – Paling penting kepada semua orang adalah membayar dgn nilai rendah tapi miliki benefit yg byk. Itu tidak akan berlaku jika anda telah berusia.

4 perkara diatas pasti membantutkan peluang anda untuk memiliki Medikal Kad persendirian.

Mahukah anda menikmati free Medikal ketika usia persaraan???? Jika YA sila bertindak sekarang.

Klik gambar dibawah untuk dapatkan Quotation :

More from my site