Cabaran Pelaburan Tahun 2015

wpid-images-2.jpg.jpegUlasan ekonomi oleh Prof Dr Hoo Ke Ping (Pakar Penganalisa Ekonomi) dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O (27/12/14).

Negara kita semakin menghampiri krisis kegawatan ekonomi. Ekoran harga minyak dunia yg semakin menurun, ringgit malaysia semakin tenat. Nasihat beliau kepada semua rakyat Malaysia terutamanya muda mudi :

1. Berjimat cermat; Berbelanja bila perlu sahaja, berhati-hati dengan YES (YEAR END SALE) kerana pembaziran boleh berlaku dalam suasana SALE ini.

image

2. Elakkan berhutang kerana dimasa akan datang interest dari pihak bank akan naik. Kelak kita akan MATI utk cuba membayar interest.

image

3. JANGAN BELI PROPERTY dlm masa 2-3 tahun ini kerana harga rumah pasti akan turun seperti mana yg sudah berlaku di Singapura dan UK oleh kerana ‘OVERSUPPLY’. Tambah beliau di sekitar lebuh raya KESAS sahaja, sejumlah 20ribu unit property yg sudah mendapat CF namun hanya 20-30% sahaja yang terisi.

image

Oleh itu rancanglah untuk memiliki sebuah property apabila harga rumah turun dan EKONOMI kita semakin pulih.

4. Lakukan pelaburan jangka masa panjang untuk mengembangkan wang kita. Pelbagai pelaburan yang ada seperti Insuran, Tabung Haji, Unit Trust, saham, dan lain-lain. Jangan hanya menabung didalam bank sahaja.

image

image

Selamat Menempuh tahun 2015 yang penuh mencabar ini.

image

Selamat Tahun Baru.

*Jika anda ingin tahu lebih lanjut tentang Plan Pelaburan Takaful serta manfaat sesuai untuk anda, sila hubungi saya*

Klik gambar dibawah untuk dapatkan Quotation :

Syahrum Samsuri
Perunding Takaful
019-8819405

More from my site